Yüz Germe
Yüz germe ameliyatı, kişiye özgü bir uygulamadır. Her hastanın ihtiyacı farklı olduğu için hasta – hekim ortak çalışma ve kararı neticesinde ameliyata hazırlık yapılır.

Yüz germe ameliyatı, kişiye özgü bir uygulamadır. Her hastanın ihtiyacı farklı olduğu için hasta – hekim ortak çalışma ve kararı neticesinde ameliyata hazırlık yapılır.

Yüz germe ameliyatında ayrı ayrı işlemler yapılsa da yüzü bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Göz ile kaç aralığı, dudak ile burun mesafesi gibi her organın birbirine oranı dikkatli şekilde hesaplanır. Burada etkin kişi doktordur. Hastaya genel anestezi yapılarak ameliyathane süreci başlatılır. Ameliyat için kulağın ön tarafından 3 milimlik bir kesi atılır. Deri altında bulunan yağ, kas, kemik, SMASS dokularına müdahale edilir.  Yağ dokusu yukarı yahut yan vektörel yönlere çekilir. Ardından fazla deri uzaklaştırılır. Son olarak kulak arkasından estetik dikiş atılarak kesi izi gizlenir. Alın bölgesinde ise kesi izi saç derisinin içerisine gizlenir.

Yüz germe veya Ritidektomi (rhytidectomy), yüze daha genç bir görünüm vermek amacıyla yapılan, cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemlerin genel adıdır. Zaman, çevresel faktörler, yaşam kalitesi, hızlı kilo alıp verme ve daha birçok etkene bağlı olarak yüz bölgesinde sarkma, kırışıklık, yüz kontüründe bozulma gibi bir çok estetik kayıp görülmeye başlar. Yüz Germe prosedürleri ile 50’li yaşlara kadar ameliyatsız 50’li yaşlardan sonra ise ameliyat ile zamanın negatif izlerini hafifletmek hatta yok etmek mümkündür.

Yüz Germe (Face Lift) Ameliyatı Nedir?

Yüz Germe (Face Lift) Ameliyatı, yüzün Smass adı verilen kas, yağ ve sinir dokusundan oluşan yapısının cerrahi yöntemlerle askıya alınmasıdır. Yüz Germe Ameliyatı sırasında yüz ve boyun bölgesi bir bütün olarak ele alınır. Yüzde olduğu gibi boyun bölgesindeki sarkmalar da giderilir. Hem yüz hem de boyun bölgesinde germe sonrası ortaya çıkan deri fazlalığı çıkarılır. Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar, göz kapağında oluşan sarkma, düşüklük gibi yaşlılık belirtileri düzeltilir. Yüz Germe Ameliyatı, kişinin yüz estetiğini kusursuz hale getirmek için neye ihtiyaç duyuluyor ise o prosedürlerle birleştirilebilir. Eğer ihtiyaç varsa yüz ve boyun bölgesinden liposuction yöntemi ile yağ alınır ve alınan yağ, dolgu malzemesi olarak da kullanılabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi

Yüz Germe Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Bu ameliyat genellikle 45 yaş ve üzeri insanların çoğunluğu bu ameliyattan fayda görüyor. Ancak cildi daha önce kırışmış ve sarkmış insanlar daha erken yaşta da bu ameliyatı olabilirler. Eğer aynada yanaklarınızı kulaklarınıza doğru çekerek gererseniz bu ameliyatın etkisi hakkında bir fikriniz olabilir. Özellikle boyunda sarkıklıktan şikâyetçiyseniz bu ameliyat sizi için uygun olabilir.

Yüz Gerdirme Kaç Yaşında Yapılmalı?

Yüz Germe ameliyatı 50 yaş ve üzeri kişiler için uygun bir prosedürdür. 50 yaşından önce yüz germe yöntemlerinden ameliyatsız teknikler uygulanabilmektedir.

Fiziki Muayene ve Tetkikler

Yüz Germe Ameliyatı kişinin ihtiyaçları tespit edilerek her kişiye özel tasarlanır. Öncelikle kişinin yüz anatomisinin değerlendirildiği bir fiziki muayene yapılır. Bu aşamada kişinin istekleri ve bu isteklerin uygulanabilir olup olmadığına bakılır ve öneriler doğrultusunda yüz germe ameliyatı planlanır. Yüz Germe Ameliyatı öncesi kişinin cerrahi operasyona uygunluğu ile ilgili bir dizi tetkik yapılır. Bu tetkikler, herhangi bir cerrahi operasyondan önce uygulanan testler ile tamamen aynıdır. Kişinin kan değerlerine, hormon değerlerine, ameliyata engel bir hastalığının olup olmadığına bakılır. Kişinin ameliyat için uygun aday olduğuna karar verilemsinin ardından hazırlık ve planlama aşamasına geçilir.

Yüz Germe Ameliyatından Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüz germe ameliyatı öncesi, dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında, kanama riskini arttırdığı için aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların (E Vitamini ve benzeri ilaçlar da dahil), gıdaların (sarımsak, kırmızıbiber, zerdeçal, kiraz, kiwi gibi…) ve bitki çaylarının kullanımının en az 1 hafta öncesinden kesilmesi gelmektedir. Yüz germe ameliyatı öncesi sonlandırılması gereken bir diğer alışkanlık da sigara kullanımıdır. Sigara ameliyatın iyileşme sürecine negatif etki ettiği için en az 3 hafta evvel bırakılmalı, iyileşme sürecinde de uzak durulmalıdır. Yüz germe ameliyatı sonrası saç boyaması 1 ay süreyle sınırlandırılır bu nedenle yüz germe ameliyatı öncesi saçların boyanması önerilir.

Yüz Germe Ameliyatı Fiyatları

Fiyat farkına etki eden unsurların başında yapılacak olan ameliyatın kapsamı vardır. Yüz germe ameliyatı fiyatları, ameliyatı yapacak doktor, ameliyatın yapılacağı hastane, hastanede kalış süresi ve hastanenin otelcilik hizmet derecesi gibi unsurlara; il, ilçe, semt gibi detaylara; sadece yüz germe mi yoksa ona eşlik edecek farklı prosedürlerin varlığına göre belirlenir.

5)Yüz Gerdirme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Yüz anatomisi dışarıdan göründüğünden çok daha karışıktır.Bu ameliyatın teknik olarak çok fazla ayrıntısı vardır. Ancak temel olarak yapılan kulağın yanak ile birleştiği sınırda bir kesim yaparak yanak üzerindeki deri fazlalığını çıkarmaktır. Bu kesim favori bölgesinin arkasındaki saçlı deri içerisine ve de kulak arkasındaki saçlı deri içerisine doğru dikilerek devam eder.

Bu ameliyat özellikle boyundaki sarkıklıkları ortadan kaldırır.

Bu ameliyatta kesimler kulak önünde ve arkasında yapılacağı için buralarda bir miktar iz kalmaktadır. Kulak önündeki kesim eğer kulak içerisinden geçirilirse bu izin büyük bir kesimi içeride kalacağı için görülmez.

Saçlı deri içerisinde yapılan kesimlerinde iz bırakmayacağını varsayabilirsiniz.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

Yüz Germe Ameliyatı sonrası, dikişlerin gizlendiği alan olan kulak arkasına sıvı toplanmasını önlemek üzere dren konulur. Bu dren 1 gün sonra çıkarılır. Yüz Germe Ameliyatı sonrası, olası şişlik, morluk ve benzeri komplikasyonların en azami şekilde çözümü için buz uygulaması önerilir, buz uygulaması ayrıca iyileşme sürecine katkı sağlar. Kişi 2. gün hastaneden taburcu edilir. Ameliyat sonrası doktor önerisindeki ilaçların düzenli kullanımı önemlidir. Özellikle ilk günlerde başınız daha yukarıda kalacak şekilde uyku pozisyonu benimsemek ve mümkün olduğunca sabit uyumak iyileşme sürecine olumlu katkı sağlar.  İlk 2 gün kati surette banyo yapılmamalıdır.

Yüz Germe Ameliyatı sonrası makyaj yaparken, saç tararken hassas ve yumuşak hareket edilmelidir. İlk 6 ay sürecinde mutlaka güneş koruma faktörlü kremler kullanılmalı, buhar banyosu, sauna gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Yüz Germe Ameliyatı sonrası, en az iki hafta seks, yoğun spor aktiviteleri ve fiziki güç gerektirecek her türlü egzersizden, ev işleri gibi ağır faaliyetlerden kaçınılmalı ve mutlaka istirahat edilmelidir. Genellikle 2. haftada işe ve sosyal hayata dönüş yapılabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Riskleri

Bu ameliyat sonrasında olabilecek küçük kan birikmeleri (hematom) bazen estetik sorunlar yaratabilir. Bu yüzden bu ameliyattan sonra mutlaka “dren” denilen deri altındaki sıvı birikmelerini emen bir hortumu en az bir gün tutmak gerekir.
Enfeksiyon bu ameliyattan sonra nadir görülebilecek komplikasyonlardandır. Cilt kaybı, eğer sigara içiyorsanız, ciddi bir sorun olabilir. Saçlı deride hissizlik ve saç dökülmesi de nadiren olabilir. Ancak saçlar ve his mutlaka geri gelecektir.

Nadiren Görülebilen Komplikasyonlar

  1. Kanama
  2. İz Kalması
  3. Enfeksiyon
  4. Saç Kaybı
  5. Sinirlerde Zedelenme ve Hissizlik

Yüz Germe Operasyonu Sonrasındaki İyileşme Süreci

Yüz germe operasyonlarından sonra iyileşme süresi kişiden kişiye farklılık gösterir. Operasyonun türü, müdahale edilen bölge de iyileşme sürecini etkilemektedir. Yüz germe ameliyatı sonrası, kişi operasyon günü ve duruma bağlı olarak bir sonraki gün  de hastanede kaldıktan sonra taburcu edilir.

  •  Ameliyatın ertesi günü kanama riskinin ortadan kalkması ile beraber yerleştirilen dren çıkarılır.
  • 1. haftanın sonunda yüz ve göz kapaklarındaki dikişler, 10. gün ise saç içindeki metal dikişler alınır.
  • İlk 3 gün baş ve boyun bölgesinde, dikiş bölgelerinde ve dikiş bölgelerine yakın alanlarda ödem oluşabilir ve şişlik gözlemlenebilir. Şişlikler, yüz germe ameliyatını takip eden 3. ve 4. günden itibaren yavaş yavaş azalır, tamamen ortadan kalkması 3 haftayı bulabilir.
  • Yüz Germe Ameliyatı sonrası, bir kaç hafta süresince his kaybı, ilgili bölgede uyuşukluk, şişlik ve cilt renginde değişiklikler gözlemlenebilir etkilerdir, bu etkiler birkaç hafta içinde azalarak yok olur. Kızarıklık ve morluklar genellikle 3. haftada ortadan kalkar.

Diğer Konular

Ameliyatsız Yüz Germe (Gençleştirme)

Adı üzerinde “Ameliyatsız Yüz Germe”, cerrahi olmayan yöntemlerle yüz ve boyun bölgesinde meydana gelen, kırışıklık, sarkma, ve benzeri yaşlanma etkilerini tersine çevirmek için yapılan bir dizi prosedürün genel adıdır. Ameliyatsız Yüz Germe birden çok uygulama ile yapılabilir bir işlemdir. Bu uygulamalar;

  • Dolgu Uygulamaları İle Ameliyatsız Yüz Germe,
  • Ultherapy Yöntemi İle Ameliyatsız Yüz Germe,
  • Fraksiyonel Radyofrekans İle Ameliyatsız Yüz Germe,
  • VShape İle Ameliyatsız Yüz Germe,
  • Yüz Mezoterapisi  İle Ameliyatsız Yüz Germe,
  • Clearlift Lazer İle Ameliyatsız Yüz Germe,
  • Thermage Ameliyatsız Yüz Germe,
  • İple Ameliyatsız Yüz Germe,
  • Fransız Askısı

50’li yaşlara kadar bu tekniklerin her biri ihtiyaç duyulan gençleşmenin sağlanması için tek tek veya kombine yapılabilir tedavi prosedürleridir.

Doğal Yüz Gerdirme ile Kırışıklardan Kurtulma

Erken yaş dönemlerinde kırışıklardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek kozmetik ve egzersize dayalı uygulamalara ”Doğal yüz gerdirme” denir. Özellikle 20’li yaşların ortası ve 30’lu yaşlarda; yüz yogası, masaj, kolajen ve vitamin destekli cilt bakımı uygulamaları, egzersizler, doğal yüz maskeleri ve benzeri tekniklerle zamanın negatif etkilerini azaltmak mümkündür.

Yüz Germe ile İlgili Sık Sorulan Sorular

Yüz Germe Ameliyatının Etkisi Ne Kadar Sürer?

İkinci Bir Yüz Germe Ameliyatı Olmak Gerekir mi?

Yüz Germe Ameliyatında Başarı Oranı Nedir?

Ameliyat Sonrası Sosyal Yaşam Nasıl Olur?

Online Randevu
Op. Dr. Serhat Tuncer
Op. Dr. Serhat Tuncer
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
Op. Dr. Serhat Tuncer
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
09:55