Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
kaş ekimi kaşları seyrek olan yada hiç kaşı olmayanlara daha önce geçirilmiş kaza yada yanıklar sonucu kaş bölgesindeki eksikleri düzeltmek için uygulanır. Aslında işin basit tanımı; enseden alınan kıl kökleri çizilerek belirlenmiş alana nakledilir şeklindedir ama işin ayrıntıları kaliteyi belirleyen faktörlerdir, her ekimin sonucu aynı değildir. Ekim işleminde kökler 0.6-0.7 mm lik aletlerle alınmalıdır, kökler bekletmeden yine aynı çapta iğneler yardımıyla cilt kesilmeden ekilmelidir bu şekilde ekim süresi kısaldığı gibi kökler beklemediği için kök ölümü de olmaz. Kullanılan alım uçları ince olursa için hem alım hem ekim yerinde herhangi bir iz ve ekim olduğuna ait bir belirti kalmaz. Kaşın şeklini ve sıklığını kişi kendi belirlemelidir. Köklerin tamamı mutlaka tekli köklerden oluşmalıdır ve asla ikili üçlü kökler ekilmemelidir.
Kaş ekiminde en çok dikkat edilmesi gereken şey ekim açısı, köklerin tek tek ekilmesinin gerekmesidir. Kökler 25-30 derece açılarla ekilmelidir daha geniş açılarla ekilen kaşlar dik çıkacağı için rahatsızlık vermektedir. Bu açılarla ekim ancak kaş ekimi konusunda ciddi birikimi olan bir uzman tarafından yapılabilir her saç eken kaş ekimi yapamaz araştırma yaparken kaç derece açıyla ekileceği doktora sorulmalı, net rakamlar alınmalıdır “yatık ekiyoruz” sözü değerlendirmeye alınmamalıdır.
Genel olarak 300 – 600 kök ekilerek tatmin edici sonuç alınmaktadır. İşlem doğru uygulanan FUE ile yapıldığında sıkta olsa seyrekte olsa daha önce görmeyen kişilerin ekim olduğunu fark edemeyeceği kadar doğala yakın olmalıdır. Tecrübeli ellerde bu sonuç elde edilebilir.
İyileşme Süresi Ne Kadar?
Kliniklerimizde nakil işlemi 2 ile 4 saat arasında tamamlanmakta olup, doktorumuz ilk yıkamanın 24 saat sonra yapılması gerektiğini belirterek göndermektedir. Kaş ekimi yaptıran kişinin herhangi bir özgürlüğü kısıtlanmadan hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Çünkü FUE yönteminde jilet vb araçlarla kanal açılmadığı için yara ve morluk oluşmaz.